Lucinda Spitters

Acteur | Performer | Psycholoog

Specialist in Gedrag

 

the STORY

Van oorsprong is Lucinda psycholoog (klas van 2016). Gedurende die tijd kwam ze tot de ontdekking dat er één ding is dat ons allemaal bindt: Verhalen. De queeste naar een antwoord op de vraag "Waarom doen we wat we doen?" bleef onopgelost.

 

Na de analyserende benadering als psycholoog, werd een ervarende benadering in haar aangebroken als actrice. Ze studeerde aan de deeltijd opleiding Docent Theater

aan de Fontys Hogescholen voor de Kunsten in Tilburg (propedeuse, klas van 2018). Een onverzadigbare honger naar de ontwikkeling van haar eigen acteerambacht bracht haar naar Acteerstudio Paul Dekker. Onder zijn leiding trainde ze zichzelf tot autonoom actrice met behulp van de Meisner-Esper Acteertechniek uit New York (klas van 2020). Komend jaar gaat ze zich specialiseren in de master Klassiek Repetoire (klas van 2021).

 

In 2020 maakt Lucinda samen met Bram Ven de voorstelling La Danse Apache, een voorstelling over psychische kwetsbaarheid. Hier wordt de verbinding gelegd tussen psychologie en theater. Deze voorstelling wordt aangeboden aan beroepsopleidingen gerelateerd aan psychologie inclusief nagesprek.

 

Het leven liet haar in 2018 kennismaken met straattheater. Sindsdien verzorgt zij uiteenlopende performances op stelten. Bekijk haar werk als performer.

Deze mengelmoes kun je samenvatten als een specialist in het analyseren, benoemen, beïnvloeden, creëren, belichamen en reproduceren van gedrag.

 

 CONTACT 

Lucinda Joanna Lucia Spitters

Kvk 72847905

06-51360721

lucindaspitters@gmail.com

     
    Lucinda Spitters | Cecily Cardew, Het Belang van Ernst

    MEISNER ACTEERSTUDIO PRODUCTIES

    Go to link